Home » Over mij

WIE IS CARRY'S COFFEE?

Welkom op de site van Carry's Coffee. Mijn naam is Dennis Bonneveld. Ik zal hier iets vertellen over mijzelf, hoe Carry's Coffee is ontstaan en wat mijn persoonlijke missie is als barista.

Het ontstaan van mijn koffiepassie

De passie voor koffie is enkele jaren geleden ontstaan na het bezoek aan ‘The Amsterdam Coffee Festival’, waar een wereld voor me openging. Graag wilde ik experimenteren met de verschillende koffiebonen en al snel kocht ik een kleine bonenmaler. Het koffieapparaat maakte al snel plaats voor de Chemex en de French Press. Mijn ontdekkingstocht was begonnen.

Al snel merkte ik wat het effect was van de verschillende zetmethodes op de smaak van de koffie. Ik vond het fantastisch en kreeg letterlijk en figuurlijk de smaak te pakken. Daarom schafte ik een espressomachine aan en ging ik workshops volgen. Vervolgens behaalde ik mijn SCAE Foundation-certificaat. Hiermee was mijn theoretische basis gelegd als barista, maar ik wilde meer!

Mijn praktijkervaring

De volgende stap was voor mij om ook meer praktijkervaring op te doen. Ik ben daarom bij een horecagelegenheid in de buurt binnengelopen met de vraag of ik daar praktijkervaring op mocht doen en deze mogelijkheid werd mij geboden. Inmiddels durf ik te zeggen dat ik flink wat praktijkervaring heb opgedaan en dat ik in een goed tempo kwalitatief zeer goede espressovariaties kan zetten met Latte-Art. Het SCA Barista Professional & het Brewing Intermediate certificaat heb ik inmiddels ook behaald. Ik heb nog geen moment spijt gehad dat ik nu elke dag met mijn passie bezig ben als professionele barista.

Koffie is fantastisch: Het is heerlijk, divers en op elk moment van de dag kan het gedronken worden. Laat mij je meenemen in de inspirerende wereld die koffie heet.

MIJN MISSIE

Nederlanders behoren tot de meest ‘enthousiaste koffiedrinkers’ ter wereld. Per dag wordt er in Nederland gemiddeld 6,5 miljoen liter koffie geconsumeerd. Dat is circa 150 liter per jaar per persoon. Er is bijna geen Nederlander die geen koffie of thee drinkt.

 

Hedendaagse kwaliteit koffie

Echter zie ik in het dagelijks leven dat de kwaliteit niet altijd is zoals deze zou moeten zijn: De koffiebonen zijn te donker gebrand, wat de koffie te zwart maakt en waardoor deze bitter smaakt. Vaak wordt dit opgelost door melk en suiker toe te voegen.

 

Koffie drinken zoals koffie bedoeld is

Dit moet anders. Het is daarom mijn missie om de koffiekwaliteit en daarmee de koffiebeleving naar een hoger plan te tillen.  Geef mij als barista de kans om je te laten proeven en te laten beleven hoe pure koffie kan smaken.

HANDIGE TIP!

Ik verzorg ook Barista workshops voor zowel kleine als grote groepen koffie liefhebbers. Je kunt dan denken aan:

Coffee Diploma

In januari 2020 heb ik het Officiële SCA Coffee Diploma mogen ontvangen, Met de afgeronde koffie trainingen die ik eerder heb gevolgd, heb ik in totaal 100 punten behaald en dat geeft recht op dit diploma. Mijn persoonlijk doel is behaald!.